Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!

Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?

Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?

Als jij een natuurlijk bruin kleurtje wilt, is een zelfbruiner ideaal. Als je een natuurlijk kleurtje wil, moet je het echter wel goed doen. Hierbij komen vragen kijken als: “hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?”. Om antwoord te geven op deze vraag leggen we uit wat een zelfbruiner is en hoe ze werken.

Zelfbruiner, wat wil je weten?

1. Wat is een zelfbruiner?
2. Hoe werkt een zelfbruiner?
3. Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?
4. Een paar tips

 

1. Wat is een zelfbruiner?

Een zelfbruiner is een spray die stoffen bevat welke een bruine teint van de huid bevorderen. Door een zelfbruiner kan je ook zonder de zon bruin worden. Het effect van een zelfbruiner is echter iets anders dan die van de zon. De zon heeft meer tijd nodig om je huid een bruine teint te geven, maar deze teint blijft dan ook langer zitten dan die van een zelfbruiner.

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners. Er zijn specifieke zelfbruiners voor het gezicht en zelfbruiners van verschillende tinten (licht, medium en donker).

 

2. Hoe werkt een zelfbruiner?

Nu vraag je je misschien af, hoe kan ik zonder de zon bruin worden? Is dit wel goed voor mijn huid?

Zelfbruiner bevat een paar ingrediënten die reageren met je huid, waardoor er een bruine teint ontstaat. De ingrediënten dihydroxyacetone (DHA) en erythrulose reageren met dode huidcellen. De huidcellen vernieuwen snel en de bruine teint blijft daarom niet zolang zitten als dat je wellicht gewend bent.

Een zelfbruiner reageert alleen met dode huidcellen en na verloop van tijd vallen deze dode huidcellen vanzelf van je lichaam af. Zelfbruiners zijn daarom niet slecht voor je gezondheid en het brengt geen schade aan de huid aan. Uv-straling daarentegen heeft wel een negatieve invloed op de huidcellen van je lichaam. In dat opzicht is snel bruin worden met een zelfbruiner gezonder dan met de zonnestralen van de zon.

 

3. Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?

Zoals eerder geconstateerd, blijft een zelfbruiner minder lang zitten dan het kleurtje van de zon. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. De kleur van de zelfgebruinde huid verdwijnt na enkele dagen. Het resultaat van een zelfbruiner is te zien binnen 3 tot 6 uur. Dus heb jij een kleurtje nodig voor het feestje van morgenavond? Dan is een zelfbruiner de ideale oplossing. De zelfbruiner kan je de gehele dag (of nacht) over make-up dragen.

 

4. Een paar tips

Zelfbruiner met SPF
Sommige zelfbruiners bezitten een SPF (zonnebescherming). Toch is deze niet zo sterk als die van zonnebrand met SPF. Let erop dat een zelfbruiner geen vervanging is van een zonnebrandcrème.

Reinig de huid goed
Voordat je de zelfbruiner opdoet, is het belangrijk dat je huid droog en schoon is. Scrub en reinig de huid van te voren goed!

Vermijd contact met haar of kleding
Dat je een zelfbruiner niet op je kleren moet smeren is duidelijk, maar probeer ook je haar te vermijden. Als je tijdens het insmeren wel in contact komt met kleren of haar, is dat geen man overboord. Probeer het wel zo snel mogelijk schoon te maken.

Smeer geen te dikke laag
Het is beter om de zelfbruiner in laagjes aan te brengen dan in één keer. Gebruik genoeg zelfbruiner, maar let erop dat je het doseert.

 

Heb je nog vragen of advies nodig over een zelfbruiner? Neem dan contact met ons op! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!